lördag, april 28, 2012

Flytt pågår

Det är syrummet som flyttar alltså... Jag måste tömma 2 st stora expedithyllor på tyg och annat syrelaterat och rymma så mycket som möjligt i vårat sovrum. Det vill säga en och en halv garderob för tygerna och en bokhylla för mönster och alla småpryttlar.


Måste säga att det gick in mer än vad jag trodde i garderoben!

Men det känns skitjobbigt att göra sig av med allt annat. Jag har sparat alla tyger som jag "måste" ha kvar ;) men mäta, väga kolla igenom... sånt tar tid. Jag köper hellre än säljer, även om min plånbok inte håller med ;)

Ju mer jag gräver, desto mer halvsydda saker dyker upp.
Fick några ufo:n klara i alla fall. 2st lapptäcksfiltar, pefekta i vårvagnen! Nån som behöver? Har inte måtten i huvudet så jag lägger upp dom i shoppen när jag har mätt igen :)








torsdag, april 05, 2012

Glad påsk! Och ett pyssel...

Stort gipsägg


 Det du behöver är:
  • Ballong
  • Gips
  • Grejer att piffa med


 Fyll ballongen med ganska lösflytande gips, så full som möjligt. Blås upp ballongen till önskad storlek. Tänk på att ju mer du blåser desto tunnare bli gipsen/skalet. Vänd och vrid på ballongen försiktigt tills den verkar helt täckt på insidan och gipsen slutat rinna (så att det inte blir en pöl i botten bara). Ställ på skyddad plats och låt stelna. Låt den sen stå till nästa dag helst ( Ni förstår mig då ni försöker ta bort ballongen för tidigt...) Klipp bort ballongen, f ö r s i k t i g t ! Ställ och låt lufttorka helt. knacka upp ett hål och bryt bort bitar tills du blir nöjd. Dekorera!


Jag använde mig av en gammal ljusmanchett, fjädrar, fågel från panduro och en tjuvad kvist från påskriset som jag snurrade ihop till ett bo. :)



Lika igen, andra färger, till mamma. Såklart!

Glad påsk på er!

Tillägg (fniss): Förklarar jag mig dåligt så finns det en bra beskrivning med bilder här och här.