måndag, februari 06, 2012

Ny variant


Som många redan varit inne på, har det varit innedagar i helgen. Vi var nere på -35,5grader i lördags.
Nu är det bara -23 så idag blir det nog en snabb promenad ute i alla fall.


Det blev lite sömnad mellan spelen, legot och filmerna. Bland annat har gjort en ny variant på "Cosy winter". Enda ändringen är egentligen en kil med stor ficka på vardera sida, (bredden är fortfarande den samma) men jag tycker att det blev himla bra.
Alltid spännande att kika efter vad som hamnat däri :)Fick 5st redan utklippta klänningar sydda.Vilket var på tiden, hon växer så det knakar...
Alldeles snart är det dags för 1års kalas - inte klokt!

På tal om kalas så har vi snart gjort det klart för den här gången. Hela familjen (alla fyra) fyller år inom en 2 månaders period. Jag har gjort bort att fylla 30 och på lördag är det dags att fira 4åring :) Nån som har bra mönster på utklädningskläder?


9 kommentarer:

 1. Grattis!
  Jag tycker inte att man direkt behöver några särskilda mönster till utklädningskläder. Har man bara en idé så brukar det mesta gå att utveckla från vanliga basmönster. Typ huvtröjor med olika sorts öron beroende på vilket djur det skall bli, olika svansar, vanliga klänningar blir princessklänningar beroende på tygval etc...Och så lite roliga hattar etc från second hand.

  SvaraRadera
 2. Jättefina klänningar! Smart ficka åxå! Utklädningskläder är som heimlaga säger; basmönster som man får lägga till piggar o öron på. Eller ta befintliga kläder som passar i färg osv o sy/rita dit ränder osv :)

  SvaraRadera
 3. Tack! :) Jo ni har rätt.. enkelt. Jag gjorde det till och med ännu enklare. En mask och en capé - i guld! :) Det blir bra present nu. Sen får jag dryga ut beståndet med mer "avancerade" grejjer då jag har mer tid :)

  SvaraRadera
 4. Krativ som alltid :) Den blå är ju helt magisk, wow!

  SvaraRadera
 5. Kul att du kan sy så fint själv när klädbehoven uppstår.

  SvaraRadera
 6. Ändå för många enligt mig. Jag tycker att det borde ha varit noll. Och när jag skriver "var och varannan dag" så hoppas jag att folk förstår att det är en aningen överdrivet. Men knappt..

  SvaraRadera
 7. Svar: Jag har för mig att "mitt" äggfria muffinsrecept i grunden kommer härifrån: http://blixman.blogg.se/2009/february/mina-recept.html Där finns tre olika varianter med olika smak, alla jättemumsiga :D

  SvaraRadera
 8. Den är faktiskt blandad direkt i affären, så ngt specialaktigt är det allt =) Jag tror att dom kan motta önskemål och göra precis det du vill själv vill ha =) Men det Ante säger är att det ska vara vattenbaserad grundfärg och lackoljebaserad, vanlig färg.

  SvaraRadera
 9. Tack för tipsen :) Bara det att jag inte mätte huvvet innan jag sydde. Tog det minsta urklippta mönstret jag hade och trodde det var till Valter. Men det brukar sällan löna sig att ta genvägar :) Mönstret kommer från Ottobre, kanske samma :)
  Va mycke fint du gör!

  SvaraRadera

Tack söta du!