onsdag, oktober 22, 2008

UnderhållningInget nytt att visa... Det är ju tänkt att jag ska stå på julmarknaden i Öjebyn i slutet av november så jag håller på att sy upp lite smått och gott. När jag syr mycket samtidigt har det en tendens att gå "omlott" ;) så det finns inget färdigt på länge..


Men! Jag kan iaf visa hur jag syr mina dregglisar! Såg denna beskrivning nånstans på sysidan, som jag naturligtvis inte hittar tillbaka till nu... (uppdaterar isf) Har fotat vid olika tillfällen för ett tag sen så tygerna skiftar i mönster lite magiskt ;)Först klipper jag ut en form som jag vill ha dregglisen i fleece ( det svarta stycket) Med stretchen på bredden (viktigt)
Sen viker jag fleecen på mitten och lägger den mallen på tyget jag valt som yttertyg (också vikt dubbelt) fast jag vinklar fleecen lite åt höger i det här fallet så att effekten bli att yttertyget får en längre mittdel. Syns tydligt på översta bilden.
Tygerna läggs räta mot räta och sys ihop i överkanten (den konkava delen) Medan jag syr drar jag i fleecen så att den blir lika lång som yttertyget.
Fleecen drar ihop yttertyget en del och ger ett litet rynk-intryck :) Vänd och sy ihop övriga sidor på overlocken. Slå i tryckknappar eller sy kardborre. Knyt kanske också funkar om man gillar det?


Färdig!
Det blev en mössa också (som för övrigt blev tokstor, modellen sov...) eftersom den här dregglisen får funka lite som hösthalsduk också :)


3 kommentarer:

  1. Å vad lycklig jag blir. Försökte mig på att skapa halsduk/dreglis i helgen. La säkert ner tre timmar på det. Fick inte till "bubblet" blev så missnöjd, så jag gav upp för, stunden och gjorde ett mönster till dreglis utan bubbel. Det blev mycket bättre. Men det har gnakt i mig att jag inte kommit på hur jag ska göra. TACK för att du gjorde detta inlägg! /Susanne

    SvaraRadera
  2. Då kanske vi ses i ÖJebyn! Ska bli roligt att se dina saker!

    SvaraRadera
  3. Åh, det här måste jag tjuvkika på! Satt och funderade på hur man syr en sån där - mycket lättare när någon annan redan tänkt :-)

    SvaraRadera

Tack söta du!